
- Vizualizari862
Bezelele sunt crocante si delicioase. Cu putina rabdare si atentie oricine poate sa faca bezele acasa. Pentru ca aveam mai multe albusuri in congelator, am facut un chec si aceste bezele
De data aceasta am ales bezeaua elvetiana pentru ca este cea mai simpla si usor de facut. Pe scurt, albusurile amestecate cu zaharul se pun pe bain-marie pana se dizolva zaharul, apoi se bat spuma cu mixerul. Bezelele isi pastreaza perfect forma si ies crocante si bune.
Daca probati reteta mea de Bezele colorate sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ![]()
Ingrediente:
- 120 g albus(cca.4 albusuri)
- 240 g zahar
- un plic zahar vanilat
- o lingurita otet
- un varf cutit de sare
- colorant gel(optional)
Mod de preparare:
Punem albusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea intr-un vas curat si perfect uscat. Eu am folosit un castron de inox. Mare atentie la albusuri sa nu aiba nicio urma de galbenus ca nu se vor bate bine. Intr-o craticioara sau alt vas turnam apa de doua trei degete si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba asezam deasupra vasul cu albusurile si zaharul. Apa din craticioara nu trebuie sa atinga fundul castronului/vasului cu albusuri. Amestecam continuu cu telul pana se dizolva zaharul sau albusurile se infierbanta undeva pe la 65 °C. Cand zaharul s-a dizolvat transferam amestecul fierbinte in bolul mixerului sau in alt bol incapator. Paletele mixerului si bolul trebuie sa fie curate si perfect uscate. Adaugam o lingurita de otet alb si incepem sa mixam. Otetul are rolul de a face spuma de albus mai ferma, iar bezelele ies crocante. Mixam totul 10-12 minute sau pana obtinem o bezea tare si lucioasa care nu cade de pe paletele mixerului. In interiorul posului trasam cateva linii cu colorant gel, eu am avut doua culori, rosu si verde. Punem bezeaua in posh si formam bezele pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se pot face orice forme cu diferite duiuri. Lasam distanta intre ele ca sa se coaca uniform. Punem tava in cuptorul preincalzit la foc foarte mic. Eu am copt bezelele in cuptorul calsic pe gaz la foc foarte mic si cu usa intredeschisa fixata cu coada unei linguri. Au fost gata dupa o ora si jumatate, apoi le-am lasat in cuptor, tot cu usa intredeschisa pana s-au racit complet. Daca le coaceti in cuptorul electric fixati temperatura la 95-100°C grade, cu ventilatie. Bezelele nu trebuie sa se rumeneasca, trebuie doar sa fie uscate perfect. Timpul de coacere poate varia in functie de marimea bezelelor. Cand bezelele se dezlipesc cu usurinta de pe hartie inseamna ca sunt coapte. Bezelele se pastreaza foarte bine in cutii care se inchid etans. Au iesit foarte crocante si bune.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile deFacebook– Facebook, peInstagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru MINI PAVLOVA.
Iar aici gasiti reteta pentru CHEC DIN ALBUSURI SI FRUCTE CONFIATE.








Leave a Review